Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Döntött a kormány: lesz híd Kalocsa és Paks között

Szerző: Dull Szabolcs, forrás: index.hu – 2015-05-14 16:01:19

A paksi beruházásról tárgyalt szerdai ülésén a kormány, és úgy döntött, Paks 2 építésével párhuzamosan új hidat épít a Dunán Kalocsánál - jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfo-tájékoztatón. A híd azért kell, hogy a beruházásban részt tudjanak venni minél hatékonyabban a Bács-Kiskun megyében élők, onnan érkezők is.

Lázár azt is bejelentette, hogy lezárult a Paks 2 vezérigazgatójának kiválasztása. Az új vezető Bán Tamás lett, aki az MVM-nél és a Mavír Zrt.-nél is dolgozott korábban. Bán Tamás emellett dolgozott az Alkotmánybíróság elnökének titkáraként, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon bíróként, az állami bankfelügyeletnél, a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztériumban államtitkárként, a Paksi Atomerőműnél, és a Kész Holding igazgatótanácsának is tagja volt, valamint vezette a Budapesti Városüzemeltetési Központot - sorolta a miniszter. Bán Tamás Nagy Sándort váltja a poszton.

Társadalmi tanács létrehozásáról is döntött a kormány a paksi bővítéssel kapcsolatban. Ebben a negyvenegy környéki település képviselőit és országgyűlési képviselőit vonják be, és Paks polgármesterének vezetésével működik majd a tanács.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó