Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Exkluzív: mindent Amy Winehouse új albumáról

Szerző: Vörös István, – 2011-11-03 09:31:40

"Lioness: Hidden Treasures" címmel jelenik meg december 5-én a júliusban tragikusan fiatalon elhunyt Amy Winehouse harmadik stúdióalbuma. Tudj meg mindent a dalokról nálunk!


A 12 dalt tartalmazó anyag eddig kiadatlan számokat, klasszikusok átdolgozásait és új szerzeményeket tartalmaz majd, melyeket Amy mindenkori zenei partnerei Salaam Remi és Mark Ronson állítottak össze az énekesnő családjával és kiadójával együttműködve. A "Lioness: Hidden Treasures" gyönyörű tisztelgés egy művész, egy nő, egy kivételesen tehetséges zeneszerző, énekes és előadó előtt.

A dallista, és amit tudni lehet a felvételekről:

“Our Day Will Come (Reggae Version)” – egy 2002 májusában felvett, hatvanas évek beli reggae-klasszikus átdolgozása. (Producer: Salaam Remi)

“Between The Cheats” – 2008-as Amy-szerzemény, melyet a tervezett harmadik albumára vett fel Londonban. (Producer: Salaam Remi)

“Tears Dry” – Eredetileg balladának írta Amy, később a „Back To Black” lemezen ritmusosabb átdolgozásban megjelent. Ez a 2005 novemberében rögzített, korai verzió. (Producer: Salaam Remi)

“Wake Up Alone” – Az első felvétel a “Back To Black” albumhoz készült dalok listáján. 2006 májusában rögzítette Paul O’Duffy.

“Will You Still Love Me Tomorrow” – Egy Shirelles-klasszikus Amy olvasatában. Producert: Mark Ronson, de a Dap Kings is közreműködik Chris Elliott vonós-játékával, aki egyébként az összes Mark által jegyzett “Back To Black” dalban szerepel. A felvétel 2004 szeptemberében készült.

“Valerie” – Az egyik legnagyobb kedvenccé vált Amy-dal eredeti, lassabb verziója, melyet 2006 telén vettek fel Mark Roinson producerrel.

“Like Smoke” feat. NAS – Amy és Nas jó barátok lettek az énekesnő „Back To Black” lemezének készítése közben A “Like Smoke” dalban Amy végre egy olyan művésszel dolgozhatott együtt, akit maga is nagyra becsült. (Producer: Salaam Remi)

 “The Girl From Ipanema” – Az első dal, amit a 18 esztendős Amy felénekelt, amikor Miamiban kezdett dolgozni első albumán Salaammal. A producer elmondása szerint, amikor meghallotta, hogy Amy miképp értelmezte újra a bossa nova klasszikust, rádöbbent, micsoda tehetséggel van dolga. A felvétel 2002 májusában készült.

“Halftime” – Ezen a felvételen Amy és Salaam a „Frank” album óta dolgozgatott. A végkifejlet állítólag lélegzetelállító lett. 2002 augusztusában rögzítették a dalt.

“Best Friends” – A 2003 februárjában rögzített dal még a “Frank” album korszakába nyúlik vissza, amit igazi koncert-indítónak szántak. A régi Amy-fanok valószínűleg ezt a dalt hallhatták elsőként élőben az énekesnőtől. (Producer: Salaam Remi)

 “Body & Soul” feat. Tony Bennett – Egy harmincas évekbeli jazz-klasszikus remake-je, melyet a legendás Tony Bennettel énekelt fel Amy. A felvétel 2011 márciusában készült a londoni Abbey Road Stúdióban, Phil Ramone producer keze nyomán. Ez Amy utolsó stúdiófelvétele.

“A Song For You” – A leírások szerint egy szívbemarkolóan érzelmes Leon Russell-klasszikus átdolgozása, melyet eredetileg Donny Hathaway tett híressé. Hathaway Amy abszolút-kedvence volt, ami pedig a dal érdekessége, hogy 2009 tavaszán Amy egy szuszra énekelte fel londoni otthonában, kezében a gitárjával. (Producer: Salaam Remi)


UMH & A Hiphop N More cikke alapján:
Vörös István
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó