Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Esztétikailag nem baj, de... visszatér a Girls Aloud

Szerző: Gábor János, – 2012-04-16 12:45:51

A Girls Aloud öttagú lánycsapat 2002-ben a Popstars The Rivals című tehetségkutató tévéműsorban alakult meg. A zsűri vele párhuzamosan egy fiúkból álló formációt is létrehozott, ám a One True Voice nem volt életképes. A Girls Aloud 2002 decemberében debütált a slágerlistákon a Sound of the Underground című dallal, amely négy hétig tanyázott a brit rangsor csúcsán. 2009 nyaráig további tizenkilenc szerzeménnyel járta meg a brit lista tízes mezőnyét, ezek közül még három volt listavezető. Mindössze az utolsó dala, az Untouchable szorult ki a TOP 10-ből, a 11. hely volt a csúcspozíciója.



A csapat 2009 tavaszán szünetet jelentett be. Szólóban igazából csak Cheryl Cole (középen) alkotott maradandót, aki két nagylemezt készített, és a The X Factor mentorai között is helyet kapott, három sorozatban, 2008 és 2010 között.



A korábbi hírek arról szóltak, hogy a Girls Aloud a londoni olimpia nyitó vagy záró műsorában szeretne visszatérni, ezek a tervek azonban nem valósulnak meg. A visszatérés apropója a megalakulás tizedik évfordulója. A lányok 2013 elején turnéra indulnak. A mostani elképzelésekben új szerzeményeket felvonultató album nem szerepel, csak egy-két új zeneszám. (Új Szó)

Puha József - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó