Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Egymás földjére pályáznak a Tolna megyei vadászok

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-04-28 12:19:00

Tolna Megyében folyik a harc a vadásztársaságok között a földtulajdonosok aláírásáért – tudtuk meg a teol.hu megyei hírportáltól.

Hirdetés

Hirdetés

Május 15-ig lehet a vadászterületek határainak módosítását kérni, majd a jogerős végzés után a földtulajdonosi gyűlést megtartani. A tét nagy, hiszen a társaságok a jövőben az adott területet húsz évig használhatják. Tolna megyében jelenleg 65 vadászterület van. Ebből 5 az állami erdőgazdaságé, 5 pedig a földtulajdonosok területe. A maradék 55 vadásztársaság száma a jövőben várhatóan még több lesz, hiszen éppen az említett viták miatt szaporodik a számuk, ezzel arányosan pedig csökken az egy vadásztársaságra jutó terület. A törvényalkotók a tájegységi gazdálkodásban látják a vadállomány megóvását.

Nagy a feszültség a megye több vadásztársaságánál is, ahol a jelenleg vadgazdálkodást folytató társaság mellett az adott területre más is pályázik. Van, ahol az addig egy társaságként működő egyesület vált ketté, van, ahol "külsősök" szeretnék megkaparintani a másik területét, és van, ahol a földtulajdonosok szeretnének nagyobb részt vállalni a vadászatban. Bátaszéken már korábban elkezdődött a harc a területekért két társaság között.

A kép illusztráció!

Zsigmond András, a helyi vadásztársaság elnöke elmondta, a földtulajdonosok közül is sokan kérték őket, hogy egyezzenek meg a másik társasággal. Emiatt ők felajánlottak két lehetőséget is a másik félnek: elfelezik a területet (9600 hektár) vagy visszaveszik azokat, akik korábban tagok voltak. A másik csapat mindkét javaslatot elutasította, azt mondták, mindent vagy semmit, és nem ültek le tárgyalni. A két társaság vitája a földtulajdonosokra is kihat, van olyan család, ahol az egyikük az egyiknek, a másikuk pedig a másik társaságnak ígérte a földterületeit – írja a teol.hu.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Itt a kalocsai hol a kalocsai?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó