Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Itt a kalocsai hol a kalocsai?

Szerző: Füstös Éva, koronaradio.hu – 2016-04-28 12:00:00

"A Kalocsai népművészet hungarikum. De vajon hol jelenhessen meg? Mi az ami még elfogadható és melyek a legcikibb felületek, tárgyak, ahol abszolút nincs helye a kalocsaiak büszkeségének? Ezekre a kérdésekre keressük a választ holnap a KORONAcaféban!"

Így szól a a mai KORONAcafé felvezetése. Egy-két kérdésre meg is találtuk a választ SAJNOS!

Azért sajnos, mert mi naívan azt gondoltuk, hogy a műkörmön, a wc. papír csomagoláson,  az energia italon, na meg a STAR WARS-os kalocsais sisakon túl már nincs lejjebb, de kiderült, hogy VAN!!!!!!!!

Ráadásul mi kalocsaiak készítettük el a világ leggázosabb kalocsai mintával festett égetett tárgyát.

Sok évvel ezelőtt, egy nem is távoli galaxisban, hanem itt nálunk az akkori Porcelánfestőbe érkezett a megrendelés egy igen gazdag embertől!

A többit itt meghallgathatod:

Hát amit Gabitól megtudtunk, az még sokat tapasztalt műsorvezetőinknél is kiverte a biztosítékot, annyira, hogy egy darabig képesek voltak egyetérteni, na de aztán nem maradt el ma sem Füfti és Pifta vitája.

Füleld le: 

Szerencsére azért akadnak olyan felelős szakemberek , akik fontosnak tartják a Kalocsai Népművészet, mint Hungarikum megjelenésének szabályozását. 

Romsics Imre múzeum igazgató például  úgy véli, központilag megalkotott szabályozásra lenne szükség ahhoz, hogy meghatározzák, a hungarikummá vált kalocsai népművészet milyen, napjainkban is élő formátumban jelenik meg.

Erről itt olvashat többet és a hétvégi TURMIX-ban teljes terjedelmében meghallgathatja a vele készült interjút.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó