Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Egyelőre várnia kell a Saul fiára Kalocsán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-15 12:53:47

Kalocsán egyelőre várnia kell arra, hogy széles vásznon tekintse meg a Saul fia Oscar-díjra jelölt, Arany Glóbusz-díjas és Cannes-ban is elismert magyar filmet.

hirdetés

hirdetés

Amint azt dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója a KORONAfm100-nak elmondta, tavaly májusban találkozott a film főszereplőjét alakító Röhrigi Gézával, akit egy kalocsai bemutató-vetítés lehetőségéről kérdezett.

A színész örömmel vette a felvetést és segített összekötni a kalocsai intézményvezetőt a film forgalmazójával, akivel sikerült felvenni a kapcsolatot azonban a nyárra tervezett vetítés meghiúsult.

Mint kiderült ugyanis a kalocsai mozi technikai háttere nem megfelelő digitális filmek vetítésére, mindössze hagyományos filmtekercsen vagy DVD-n forgalmazásban lévő filmet tudnak vetíteni. Utóbbi formátumban viszont még nem jelent meg a film, előbbiből pedig egyetlen egy darab van az országban, amelynek sérülésmentességére és szállítására Kalocsának kellett volna garanciát vállalnia.

Egyelőre tehát a kalocsai érdeklődőknek várnia kell arra, hogy az Oscar-díj esélyes Saul fia megjelenjen DVD-n, akkor viszont várhatóan Kalocsán is műsorra tűzi a mozi – nyilatkozta rádiónknak az intézményvezető.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó