Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Utolsó előtti pillanat: még felkészülhet az influenza-szezonra

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-15 12:52:47

Európa-szerte december közepén felütötte a fejét az influenza-vírus, és az eddigi adatok szerint folyamatosan nő az influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, egyelőre mégis kevesen élnek a vírus elleni oltás nyújtotta védelem lehetőségével.

hirdetés

hirdetés

Hazánkban, így Kalocsán és térségében is korai lenne farkast kiáltani és járványveszélyről beszélni, jellemzően azonban január végén-február elején tetőzik a megbetegedések száma, ami azt jelenti, hogy még most sem késő igényelni a háziorvosától a védőoltást.

Különösképpen igaz ez azon, úgynevezett rizikócsoportba tartozókra, akik ráadásul ingyen kaphatják meg az immunitást biztosító oltóanyagot – hívja fel a figyelmet Réfy Anita kalocsai járványügyi felügyelő.

A kép illusztráció!

Réfy Anita kalocsai járványügyi felügyelő hangsúlyozza, hogy ha szeretné felkészíteni szervezetét arra, hogy ellenálló legyen az influenza-szezon csúcsán, akkor az utolsó előtti pillanatban van, hogy igényelje az oltást.

Hozzátette, hogy ismeri valamennyi, főképp az interneten terjedő házi praktikát, amely biztos megelőzést ígér a megbetegedéssel szemben, ellenben orvosi álláspont szerint az egyetlen valóban hatékony védekezés a jelenleg Európában fellelt vírussal szemben a védőoltás.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó