Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Egyedül ölte meg P. László Bándy Katát

Szerző: Bneu Edina, – 2012-07-21 13:10:23

Bándy Kata feltételezett gyilkosa egyedül követte el tettét - jelentette be Dakos József, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője szombaton, a pécsi rendőrségi pszichológus meggyilkolása ügyében folyó nyomozásról rendezett sajtótájékoztatón Pécsen.


Sajtótájékoztatót tartott szombaton délelőtt a rendőrség Pécsen Bándy Kata meggyilkolásának ügyében. Dakos József megyei rendőrkapitány elmondta: július 11-én délben találták meg Bándy Kata holttestét, a feltételezett elkövető, P. László pedig múlt hét szombaton került a rendőrség látókörébe DNS profilja alapján. A rendőrség egy napon keresztül üldözte. Menekülés közben ellenállt, ezért sérült meg.

Dakos elmondta azt is, hogy a nyomozók összesen hat elkövetési verziót vizsgáltak, melynek keretében nyolc poligráfos vizsgálatot hajtottak végre. Végül két lehetséges verzió maradt: az egyik, hogy P. László egyedül követte el a bűncselekményt, a másik, hogy volt segítője is. A rendőrség jelenlegi álláspontja szerint egyedüli elkövető volt, a gyilkosság pedig ott történt, ahol a holttestet megtalálták.

A jelenlegi állás szerint P. László és Bándy Kata az áldozat lakása előtt találkozott egymással. A lány ekkor sietősre fogta lépteit, P. László pedig utánament. Azt nem tudni, hogy megerőszakolta-e, egyelőre a nyomozók a szakértő véleményére várnak. Dakos szerint P. László tudta, hogy megölte a lányt, de úgy tett, mintha mi sem történt volna. Amikor érezte, hogy szorul a hurok, menekülni kezdett.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendőrség P. László unokatestvérét, J. Olivért kizárta a történetből. A holttestet egyébként három bújócskázó gyerek találta meg. Az egyik kisgyereket megfenyegette valaki, de hogy ki, nem tudni, mindenesetre a rendőrség ez alapján is feltételezte, hogy több elkövető lehet.

Bakos elmondta azt is: több mint százan vettek részt a nyomozásban, s akkor kezdtek el nyomozni, amikor Bándy kata nem érkezett meg hétfőn a munkahelyére.

Bándy Kata 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőből, de az otthonába nem érkezett meg. Holttestét július 11-én délután találták meg a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. Az őrizetbe vett gyanúsítottat szerdán előzetes letartóztatásba helyezték.

(hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Rihanna ki fog égni?!


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó