Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Dunántúlon elnémult a Klubrádió

Szerző: Bneu Edina, – 2011-10-15 13:29:01

Sorra szűnnek meg a rádiók, most a Klubrádió dunántúli hálózata került sorra. A hálózatos adó kényszerből döntött a frekvenciák leállításáról, mivel a Médiatanács nem biztosított lehetőséget, hogy azokat egyben, "csomagban" pályázhassák újra, meggátolván így egy, a Klubrádióhoz hasonló jellegű, főleg szöveges tartalmakat sugárzó talk & news médium gazdaságos működtetését - írja a RADIOSITE.HU.


A szóban forgó helyi frekvenciák (Ajka - 88.8 MHz, Balatonfüred - 91.8 MHz, Keszthely - 92.2 MHz, Pápa - 92.7 MHz, Veszprém - 90.6 MHz) hónapok óta ideiglenes engedéllyel szóltak, mivel a dunántúli hálózat 7+5 éves jogosultsága februárban lejárt (ám a Médiatanács nem tudta időben újrapályáztatni azokat). Bár eleinte minden frekvencián különálló helyi műsor ment az esti és a reggeli sávban (a fennmaradó időben pedig a központi, budapesti műsor), a médium vezetése körülbelül egy éve módosíttatta a műsorszolgáltatási szerződéseket a médiahatósággal, hogy ne kelljen mind az öt településre helyi műsort készíteni.

Most úgy tűnik, ez lett a regionális hálózat veszte, ugyanis a Médiatanács a Klubrádió kérelmei ellenére egyesével pályáztatta meg a frekvenciákat, így nem lehetett a korábbi módszert folytatva, vételkörzet-bővítésen alapuló műsort sugározni, melynek keretében a nap 24 órájában ugyanaz szól az öt frekvencián, hálózatban a budapesti adással.

Az adások várhatóan a mai és a holnapi nap folyamán hallgatnak el. Az öt frekvencián 2005 óta szólt a Klubrádió adása, azelőtt pedig a Radio Jam nevű regionális zenei rádió szólt rajtuk.

Eddig az ajkai frekvencia került pályáztatásra az öt közül, melyre a Klubrádió (Radio Jam Zrt.) és a Rádió 1 (Life Essence Kft.) adott be pályázatot. Még nem született döntés a nyertesről.

A Klubrádió vezetése a rádió közleményében reméli, hogy csak ideiglenesen hallgatnak el a dunántúli frekvenciák.

(radiosite.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó