Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Dumaszínházak és világsztárok: EFOTT - 1. nap!

Szerző: Gábor János, – 2011-07-07 18:47:12

Az már hagyományos, hogy az EFOTT egy-egy napját a Dumaszínház humoristái nyitják, ám az idei évben egy kicsit korábban, mint eddig, mivel két helyszínen is fellépnek a nevettetők. Az egyik ilyen a TakarékPont Csendes Falu, ahol már délután egykor találkozhatsz Brutival, aki a hangszereléssel együtt nevéhez mérten morbid-vicces produkciót hoz. De az arcberendezése ne tévesszen meg: olyan szelíd, mint egy szomorú szemű bernáthegyi kutya.



A Dumaszínház hagyományos kezdése az EFOTT-on egyébként a délután 3 óra. Nos, akkor is röhöghetsz, de már a Rauch Bééégetőben, ahol az 1. napon a Kalocsai Dumaszínházban többször is látott Kovács András Péter lép fel (exkluzív galériánk a kalocsai fellépéséről ITT). Mindenki kimatekozta? A fesztiválon 2011-re duplázták a Dumaszínházak és a fellépők számát! Ez nagyon rock\'n\' roll... And don\'t stop the rock!



Igen! Térjünk át a zenei programra, főleg azért, mert az EFOTT idén világsztárokat is fogad. A minap említett, 0. napon szereplő Haddaway-en kívül itt lesz még a legendás Apollo 440, a Pepsi Nagyszínpad első estéjének vendégeként. Ez a helyszín egyébként addig is zsúfolásig tele lesz. Az éjszakai "Stop the rock"-ra az egyik legjobb magyar AC/DC-tribützenekar, az AB/CD, majd a Road és az Irie Maffia hangol fel.



A punk- és metálfelhozatalt Szolnokon a Djuice U26 Színpad biztosítja. A helyszín egyik legszimpatikusabb ötlete a minden este 5-kor kezdődő EFOTT tehetségkutató, amikor is eddig szinte teljesen ismeretlen zenekarok lépnek majd színpadra. Utánuk persze itt is jönnek majd az ismertebb nevek, már az első napon. Színpadra lép többek közt a Subscribe, a Rómeó Vérzik és a Rózsaszín Pitbull.



A fentebb már írt Rauch Bééégető persze a Dumaszínházak mellett a zenében is hozza a megfelelő színvonalat. Nyitásként rögtön felperdíti a deszkákra a Belgát, Copy Con-t, illetve a Ladánybene 27-et is! Aki pedig a tehetségkutató műsorok sztárjai bukik, szintén nem kell, hogy hiányt szenvedjen! Erről a Szénsavas Kalinka Szifon Sátor gondoskodik, ahol az X-Faktor sztárjai kezdenek, minden nap, 6-kor. Az első "madár" Takács Nikolas lesz.



Ez a sátor ad otthont egyébként, a lágyabb, pop vonalnak, mert a klasszikus Korda György-Balázs Klári páros, az UFO is itt lesz, már az első napon, na meg a Korona Part I. Retrofesztiválján is lemezeket nyergelő Dévényi Tibi bácsi. Őt nyilván minden este láthatjátok, mindig a nagyszínpad utolsó koncertje után, éjféltől. Az EFOTT teljes programját ITT találod! Jó mulatást! És persze majd nézz vissza, mert a vándorfesztivál minden napjáról szösszentek majd hasonlókat a hivatalos nyitásig...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó