Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Drasztikus árcsökkenést hozhat a végtörlesztés

Szerző: Bneu Edina, – 2011-09-25 13:47:13

Sokan hitelből fizetnék vissza a devizaalapú kölcsönt, mások megpróbálják majd eladni a lakásukat.


Élénkítheti a lakáspiacot a devizahitelesek megsegítését szolgáló végtörlesztési lehetőség, miközben - ingatlanpiaci szakértők szerint - erősödhet a verseny a bankok között a forinthitelezésben. Sokan ugyanis megpróbálják majd eladni a lakásukat, mások viszont hitelből fizetnék vissza a devizaalapú kölcsönt.

Az ingatlanhitelezés az egyik fő téma a pénteken megnyílt Lakásvásár kiállítás szakmai programjain is. A végtörlesztés lehetősége miatt rövid időn belül akár százezerrel is nőhet az eladó lakások száma az országban, ami Borsi László ingatlanszakértő szerint akár drasztikus árcsökkenést is eredményezhet. „Ha nő a kínálat, csökkennek az árak, akár 10-15-20 százalékkal is” - vélekedett.

A végtörlesztés a lakáskasszák működésére is hatással lehet, a megtakarítást ugyanis fel lehet használni a devizaalapú lakáshitelek visszafizetésére. Gergely Károly, a Fundamenta elnök-vezérigazgatója elmondta: "első számításaik szerint akár 80-100 ezer ügyfél lehet érintett."

A kormány a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével 2-300 ezer adóson akar segíteni, akik így elkerülhetik a fizetésképtelenséget. A többi adóst a hároméves árfolyamrögzítési lehetőség védheti.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó