Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Putyin indul jövőre az elnöki posztért Oroszországban

Szerző: Korsós Éva, – 2011-09-24 12:14:39

Medvegyev bejelentette, hogy nem indul jövőre Oroszország elnöki posztjáért, így Putyin harmadszor is lehetőséget kaphat.

Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök fog indulni jövőre az elnöki posztért - jelentette be a BBC tudósítása szerint Dimitrij Medvegyev, Oroszország jelenlegi elnöke a kormányzó párt éves kongresszusán. Putyin 2000 és 2008 között volt elnök, de harmadszor nem választhatták újra. Az alkotmány értelmében a jövő márciusi választásokon már újra indulhatna.

A brit lap megjegyzi: hónapok óta folynak a találgatások, hogy vajon melyikük indul majd jövőre az elnöki posztért. Névtelen magas rangú kormányzati források már júliusban azt mondták a Reuters hírügynökségnek, hogy Putyin az indulás mellett döntött, de eddig sem ő, sem Medvegyev nem nyilatkozott hivatalosan a kérdésben. A Reuters a nyáron azt írta: Putyin a legnépszerűbb politikus Oroszországban, így szinte biztos, hogy elnyerné a harmadik elnöki mandátumát is.

Medvegyevet ugyanakkor két tanácsadója is nyíltan sürgette, hogy jelentse be indulását a következő orosz elnökválasztáson, mert úgy vélik Vlagyimir Putyin esetleges visszatérése "nemzeti katasztrófával" érne fel - írta júliusban a Wall Street Journal. Igor Yurgens és Jevgenyij Gonthmaker erről egy orosz üzleti lapnak írt cikkükben értekeztek. Putyin és Medvegyev láthatatlan harcáról az elnöki posztért ebben a korábbi cikkünkben olvashat részletesen.

(origo)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Kanadára hullott a műhold


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó