Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Digitális rekordokat is döntöget a Beatles

Szerző: Gábor János, – 2010-12-06 14:31:05

Miután november 16-án az Apple bejelentette, hogy a The Beatles életműve végre megvásárolható az internetes zeneboltjában, az iTunesban, egyesek nem bíztak nagy sikerben, mondván: a gombafejűek rajongóinak az egész repertoár a gyűjteményükben van. Úgy látszik azonban, hogy a rajongók a digitális formátumhoz is ragaszkodnak – erről árulkodnak az árusítás első hetének adatai.



A világ első számú digitális zeneboltja (tőlünk nem érhető el) hét nap alatt 450 ezer The Beatles-nagylemezt és kétmillió dalt értékesített. A legvásároltabb album az 1969-es Abbey Road, a legtöbbször letöltött felvétel a korongon szereplő Here Comes the Sun volt – a zeneáruház ezt a dalt használja a reklámban, az első helyet ennek köszönheti. A második helyen az 1970-es Let It Be című szerzemény végzett. A The Beatles az összes iTunes-vásárlás 6,4 százalékát tette ki. Az Apple tovább üti a vasat, az amerikai sajtóban egész oldalas hirdetésekkel próbálja megszólítani a potenciális vevőket.



A The Beatles teljes katalógusa az internetes áruházban 149 dollárba kerül – ez tartalmazza az együttes 1964-es amerikai koncertjéről készült Live at the Washington Coliseum című filmet is –, míg hagyományos módon, CD-ken már 100 dollárért megvásárolható.

Puha József - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó