Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Csak a statisztika szerint toplistás nyugdíjas-paradicsom Kalocsa

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-02-21 12:40:00

Egy 2015-ös KSH felmérésből, amelyben Bács-Kiskun 25 városában vizsgálták, mennyiből élnek havonta annak nyugdíjasai, kiderült, hogy Kalocsa a „toplistás legjobbak” között szerepel.

Hirdetés

Hirdetés

Egy, az anyag nyomán született cikk szerint Kecskeméten a havi átlagos ellátás 120.586 forint, míg Kecelen 81 595 forint. Ebből kiderül az is, hogy a megyei 106 ezer forint körüli havi átlagot Baja és Kalocsa is übereli, ezen két város nyugdíjasai állnak a képzeletbeli dobogó második és a harmadik helyén, míg Kecelen és Soltvadkerten 80-90 ezer forintból kell havonta gazdálkodni az ott élő időseknek.

A tagjai sorában közel kétszáz embert tudó Kalocsai Nyugdíjas Egyesület képviselője, Németh Ferencné a statisztikákkal éppen ellentétes tapasztatokról számolt be a KORNAfm100-nak, hozzátéve, hogy szervezetük senkinek nem turkál a zsebében.

 

A kép illusztráció!

Németh Ferencné, a Kalocsai Nyugdíjas Egyesület képviselője hozzátette, hogy valóban vannak, akik kényelemesen megélnek havi ellátmányukból.

Megjegyezte viszont, hogy nem ez az átlagosan jellemző – sőt, sokaknak az elmúlt évek emeléseivel sem közelít havi nyugdíja a Kalocsára kimutatott statisztikai adat összegéhez.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó