Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Büntetésbe szaladhatsz az iskola-környéki zebráknál

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-09-06 13:09:21

Az őszi becsengetéssel nem csak a diákokra, de a reggelenként gyermeküket iskolába vivőkre és a suli környékén gyaloglókra és biciklizőkre is nagyobb nyomás hárul.

hirdetés

hirdetés

Valamennyi közlekedő testi biztonságának érdekében ugyanis a legtöbb kalocsai oktatási intézménynél lévő zebránál, vagy annak környezetében egyenruhás rendőrök és polgárőrök tűntek fel.

Szükség is van rájuk, a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy a reggeli sofőrök ingerültek, türelmetlenek, és gyakran nem tartják be a gyalogátkelő megközelítésére vonatkozó szabályokat.

Tóth Zoltántól, a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedés-rendészeti Osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy a balesetek elkerülése végett nem csak fokozott rendőri jelenlét, de szükség esetén eljárásindítás is várható a napokban.

Iskolások a Belvárosi tagintézmény előtt a zebrán (fotó: KaloHírek Archív)

Tóth Zoltán, a helyi rendőrség közlekedési osztályvezetője számba vette, hogy mely iskoláknál találkozhatsz biztosan rendőrrel-polgárőrrel. Nyomatékosította továbbá, hogy a zebráknál a gyalogos kiemelt figyelmet és elsőbbséget élvez a KRESZ szerint.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó