Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

A megszokott helyén marad a VOLT

Szerző: Vörös István, – 2013-04-11 08:19:38

Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy továbbra is Sopron ad otthont az eseménynek, a fesztivál sajtótájékoztatóján azt is megtudtuk, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek ad otthont a VOLT-nak.



„Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – Ezzel a szlogennel szoktunk válaszolni, ha valaki kérdezi, igaz-e, hogy elköltözik Sopronból a VOLT” – indították a sajtótájékoztatót a VOLT főszervezői. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük. „Sopron vezetői – hozzánk hasonlóan – a város egyik fő jelképének tekintik a VOLT-ot, ezért – velük közösen – tavaly nyár óta keressük a megoldást. Több ízben egyeztettünk Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrral is. Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproni Lővér Kemping és annak környéke adhat otthont a VOLT Fesztiválnak”- jelentették be a szervezők.

A VOLT idei éve – a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal kialakított szoros kapcsolat eredményeképp a fesztiválozók a régió természeti kincseivel is megismerkedhetnek. A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört forgalmazó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel együttműködve, a VOLT-on a közönség visszaváltható, ún. „repohárból” fogyaszthatja a fesztivál legnépszerűbb italát, a Sopronit."

Öt év szünet után a VOLT-on lép újra a közönség elé a Gyere át! című lemezével nemrégiben jelentkező Emil.Rulez. A VOLT szervezői ötödik éve ostromolják Hajósékat egy újabb koncert reményében. Kitartó munkájuk gyümölcse július 4-ére várható: fél évtized után, a régi slágerekkel és friss dalokkal újra élőben játszik, kizárólag a VOLT színpadán az Emil.RuleZ!

A VOLT nulladik napján nyitónapi házibulit prezentál a Punnany Massif. A pécsi csapat összetoborozta a baráti körben aktív, szívükhöz legközelebb álló zenészeket, együtt lép fel a tízéves szülinapját ünneplő együttessel többek között a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants, a Halott Pénz és a Köztársaság Bandáj. 

(est.hu/zene)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó