Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A Csajdakert újjáélesztéséért fog össze egy kis közösség

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-06-30 07:50:00

Az elmúlt hétvégén egy maroknyi lelkes aktivista a kalocsai Gerillakertész mozgalomból ismert arcokkal karöltve vonult a Széchenyi lakótelep egykoron közkedvelt szabadidős parkjaként számon tartott Csajdakertbe.

Hirdetés

Hirdetés

A cél az volt, hogy közös erővel kitakarítsák a fura alakok lakta, szigetekben szemétben fuldokló zöldövezetet méltó környezetet varázsolva arra, hogy igény esetén ismét hangulatos összejövetelek helyszínévé válhasson a Csajda.

Süveges-Nagy Ágnes gerillakertész-ötletgazda rádiónknak elmondta, hogy első megmozdulásuk alkalmával a körzet képviselője és az Ökopont is támogatta őket.

Bár az időjárás nem állt melléjük, így sem volt eredménytelen a nap és már kitűzték az újabb parktakarítási alkalmat, ahová várják a csatlakozó segítőket.

 

Süveges-Nagy Ágnes kalocsai gerillakertész nem titkolt célja, hogy az egykoron lakótelepi közösségek által közös játékra vagy épp egy nagy főzésre használt park feléledne közreműködésükkel évek óta tartó álmából.

Ehhez hosszú még az út, de az első lépéseket a múlt héten megtették, a további közös menetelésre pedig Téged is várnak – mondta.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó