Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Az aláírásgyűjtés az egyelten eszköz a Kalocsára tóduló szag ellen

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-06-30 07:55:00

A nyári kánikula beköszöntével és az egyre gyakrabban egész éjszakákra nyitva hagyott ajtók-ablakok időszakában fokozottan kellemetlen jelenség a Kalocsára Foktő felől beáramló sertéstelep-szag.

Hirdetés

Hirdetés

A témával évek óta foglalkozunk, mégsem sikerül benne előre lépni, és nagyon úgy tűnik, hogy még évekig marad a toporgás.

A szag forrásaként megjelölt telep szabályos szellőztetése esetén ugyanis nem lenne szabad, hogy ködként telepedjen annak bűze a sertéstelep épületén kívülre - vélekedik Bakai Károly foktői polgármester, aláírásgyűjtésre buzdítva az elégedetlenkedőket.

Mint mondta, a telep tulajdonosának pályázati fenntartási kötelezettsége van, a szaghatást vizsgáló szakhatóság pedig könnyen rövidre zárta a kérdést a helyszíni szemle alkalmával.

 

A kép illusztráció!

Bakai Károly, Foktő első embere azt is elmondta, hogy öröm az ürömben, hogy ha időről időre szagosak, legalább már nem zajosak a foktői éjszakák.

A korábban emiatt szidott növényolajgyárban ugyanis egy nemrég bevezetett technológiai újításnak köszönhetően ez a probléma megoldódott.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó