Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

8.000 tartalékos katona, 2014-ig

Szerző: Gábor János, – 2011-12-30 12:09:59

Összesen nyolcezer tartalékos katona lesz 2014-ig a honvédelmi tárca tervei szerint - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter. Elindul január 1-jén az önkéntes tartalékos rendszer kiépítésének következő szakasza; összesen nyolcezer tartalékos katona lesz 2014-ig a honvédelmi tárca tervei szerint - jelentette be Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken a Parlamentben.


Ilyen volt régen a sorkatonák bevonulása
Fotó: Túry Gergely

A miniszter elmondta: 2012 elejétől már nem őrző-védő munkákra veszik fel az embereket a tartalékosok közé, hanem a katonai szolgálathoz kapcsolódó, különböző feladatkörökre; elsősorban a korábban leszerelt katonákra számít a honvédség - tette hozzá. A jelentkezőkkel először nyolc hónapra kötnek szerződést, amiből hat hónap a próbaidő; a szerződés aláírásától a jelentkező bármikor behívható tényleges katonai szolgálatra - mondta.

Korábban egyébként olyan nyilvántartási rendszer kialakításáról rendelkezett a parlament, amelyben a nagykorú, itteni lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú férfiaknak a katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatait vezetik majd.

hvg.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó