Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Vizsgálóbizottságot akar az MSZP a köztévés tudósítás miatt

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-06 11:56:32

Vizsgálóbizottság felállítását követeli az MSZP a köztévé január 2-i, Opera előtti tüntetésről szóló tudósítása miatt - tette közzé Nyakó István, a párt képviselője.


A tüntetés közvetítése az MTV-ben (felül) és az RTL Klubon
(forrás: http://www.emasa.hu)

"A közelmúltban számtalan, a közszolgálati médiumokban történt hamisítás lepleződött le. Eleinte azt hittük, hogy a Lomnici-ügy kitakarásos botránya miatti hazai és nemzetközi felháborodás elég elrettentő erővel bír az Orbán-kormány vezette közmédiumok vezetőinek. Tévedtünk" - írja közleményében Nyakó István.
A szocialista képviselő szerint "talán még a kitakarásos esetnél is botrányosabb történelemhamisítás történt a január 2-ai, a Magyar Köztársaság melletti tömegtüntetésről készített híradás során. Különösen elképesztő, hogy mindössze a nemzetközi felháborodás hatására korrigálták a gyalázatos csalást, ami azt feltételezi, hogy a hazai kritika már nem elég ahhoz, hogy kikényszerítse a Fidesz irányította közmédiumok történelemhamisító szemléletének visszaszorítását".
"Az MSZP ezért paritásos vizsgálóbizottság felállítását követeli, hogy kiderüljön, kik a valódi felelősök a közpénzből finanszírozott csalásért, hazudozásért, hírhamisításaiért, gyalázatért. Amennyiben a Fidesz miatt a vizsgálóbizottság felállítása meghiúsul, az is egy újabb üzenet a demokratikus világnak" - tette hozzá Nyakó.
(hvg.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó