Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

20 éves a Republic - lesz könyv és koncert is

Szerző: Gábor János, – 2010-03-17 09:16:02

Új lemezzel, nagyszabású március 15-i koncerttel és a zenekarról szóló könyvvel ünnepelte huszadik születésnapját a népszerű zenekar.

A Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei már az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen van a magyar könnyűzenében. Dalaik gyakorlatilag beleivódtak a köztudatba: ki ne ismerné a Neked könnyű lehet, a Repül a bálna, a Ha itt lennél velem, A 67-es út, a Kék és Narancssárga, vagy a Szállj el kismadár című számot.



Húsz év alatt a felállás szinte változatlan maradt, hosszú ideje Cipő (ének, zongora), Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár), Boros Csaba (basszusgitár) és Nagy László Attila (dob) alkotja a Republic-ot, amely története során számos szakmai díjat begyűjtött, és minden lemeze magas példányszámban kelt el.

A Köztársaság c., 25. Republic-lemezt a nemzeti ünnepen, március 15-én este mutatta be a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.



A könyv

A zenekar történetéről Zoltán János zenei újságíró Republic 20 címmel könyvet írt; az Alexandra gondozásában megjelenő kötet az ünnepi koncert napjától kapható. Az író és publicista összegyűjtötte a banda életútjának minden egyes részletét, a barátok és szakértők méltató szavait, fényképeket, újságcikkeket, mindent, amit csak talált és egy albumban adja közre, hogy mi is rejlik a Republic név mögött. Rajongóknak kötelező, másoknak erősen ajánlott!

Jónap Tamás - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó