Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

1200 taxist vizsgáltak, 98 hiéna akadt fent

Szerző: Korsós Éva, forrás:hvg.hu – 2017-10-17 11:28:38

A nagy nyári taxi-ellenőrzésben tizenegy jármű rendszámát vonták be. A minisztérium azt ígéri: újabb akciósorozat következik, hogy kiszorítsák a hiénákat.

Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei. Az NFM azt ígéri: folytatják a mostani gyakorlatot, szerintük ezzel véglegesen ki lehet szűrni a taxishiénákat.

Az ellenőrök június közepe és szeptember vége között közlekedési hatósági jogkörben 98 esetben jártak el, 11 jármű rendszámát vonták be, és több mint 41 millió forint bírságot szabtak ki. A leggyakoribb jogsértés a személygépkocsis személyszállítási engedély hiánya volt, emiatt 600 ezer forintos bírságot szabtak ki.

A fővárosban egyszerre több egység dolgozott, elsősorban a nemzetközi pályaudvarok környékén, a belváros forgalmasabb pontjain. A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér be- és kihajtójánál a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság támogatásával tartottak kitereléses ellenőrzéseket. Több hatóság együttműködésében próbavásárlásokkal tárták fel a visszaéléseket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb kiemelt akciósorozatot tervez a társhatóságokkal együttműködve budapesti helyszíneken. Elsősorban az elszámolással kapcsolatos mulasztásokat, a túlszámlázást, a jogosulatlan fuvarozást figyelik.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó