Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Lombházban dolgozhatnak a frusztrált informatikusok

Szerző: Korsós Éva, forrás:mfor.hu – 2017-10-17 11:07:37

Fákon rakott fészket munkatársainak az informatikai óriás.

Valószínűleg Rousseau közhellyé vált jelszava ihlethette a Microsoft redmondi főhadiszállásának vezetőit arra, hogy a cég visszatérjen a természetbe, egészen pontosan a fákon rakjanak "fészket" munkatársainak. A menedzsment reményei szerint a természet lágy ölelésétől kollégáik kreatívabbak és boldogabbak lesznek.

A Marketwatch cikke szerint a Microsoft múlt héten avatta fel lombházait a Wash-ban található, külső negyednek nevezett 500 hektáros komplexumában. Az irodák 12 méter magasan helyezkednek el, vagyis már jóval a fák lombszintjén találhatóak, ennek ellenére minden olyan eszközzel felszerelték, amelyet egy modern iroda nem nélkülözhet. Van bennük elektromos hálózat, WIFI, sőt fűtés is és igazodva a hely sajátosságaihoz, még varjúfészek megfigyelő leshelyet is telepítettek bele.

A redmondi cég egyelőre két ilyen természetbe ágyazott irodát nyitott meg, de év végéig a harmadik is elkészül.

A projektet vezető Bret Boulter szerint a munkatársak nagyon lelkesek, ígéreteik szerint több időt fognak az új irodákban tölteni, mint a régiekben. Az első tapasztalatok alapján egyébként nagyon csendesek ezek a helyiségek, szinte alig beszél valaki, amikor itt tartózkodik. "A természet csendje pedig valóságos ajándék, amely inspirálja a munkatársakat" - vélekedett Boulter.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó