Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Zajos lesz az élet Dunaszentbenedken a paksi építkezéskor

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-12-03 11:14:01

Mint arról korábban híreinkben beszámoltunk, a brüsszeli aggályok ellenére a kormány elkötelezett a paksi atomerőmű bővítése mellett, amelyről kijelentették, hogy az nem torpanhat meg. Ezúttal a majdani építkezés és a fenntartás környzetre gyakorolt hatásairól tudhat meg többet.

hirdetés

hirdetés

A Paks II. projekt felelős kormánybiztosától, dr. Aszódi Attilától megtudtuk, hogy az előkészítési fázis idei nagy feladataként meghatározott környezeti hatástanulmányból konkrét információkat kaphat a lakosság arról, hogy mely területeken lesz kézzel foghatóan érzékelhető a majdani új blokkok építésének és működtetésének folyamata. A kormánybiztos tételesen ismerteti az ezekkel járó zaj-, lég-, és természeti környezetre gyakorolt hatásokat.

Dr. Aszódi Attila, a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott a Paks II. építési és működési környezeti hatásait ismertető tájékoztatóján, hogy a majdani üzemeltetésnek „egyetlen érdemi környezeti hatása lesz”, azonban e tekintetben is ügyeltek arra, hogy minden a határértékeken belül mozogjon.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó