Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

W.E.: Csaknem kész Madonna második rendezése

Szerző: Vörös István, – 2011-03-09 12:52:05

Tavaly nyáron az Egyesült Királyság, Franciaország és az USA is Madonna-lázban égett. A díva ezúttal nem világrengető koncertekkel örvendeztette meg az Államokat és Európát, hanem második saját rendezésű filmjét forgatta, mely Wallis Simpson és VIII. Edward brit trónörökös viharos románcát mutatja be. Mielőtt bárki csöpögős love story-ra gondolna, a dolog érdekessége, hogy a cselekmény hat évtizedet ugrál előre és hátra az időben, hiszen megismerkedhetünk egy másik hölggyel is, aki megszállottja a királyi drámának - sőt saját életében is boszorkányos hasonlóságokat vél felfedezni mint Wallis és Edward sorsában.


Madonna rendez (2010. nyarán)

Madonna korábbi rendezése, melyet a Gogol Bordello punk-rock banda frontemberével, Eugene Hütz főszereplésével készített, a Mocsok és Bölcsesség meglehetősen pozitív szakmai fogadtatásban részesült és díjazták a színésznőként többször megbukott énekesnő kísérletező szellemét.

A W.E. címet viselő új alkotás, mely találgatások szerint a Velencei Filmfesztiválon debütál majd, ugyancsak érdekesnek ígérkezik, habár a mozi nem került még dobozba. Egyes jeleneteit bemutatták a Berlinale közelmúltban megrendezett német fesztiválon, és akadnak már kiváltságosok is, akik láthatták a filmet, mint a díva menedzsere, Guy Oseary és korábbi producere, a Ray of Light albumot jegyző William Orbit, aki az "igazán remek" jelzővel illette azt.

Ahogy a premier közeleg, egyre több infó-morzsa kerül nyilvánosságra a filmről, hiszen a szereplők és a közreműködők is egyre nyíltabban kottyantanak el kulisszatitkokat.

Először maga a rendező beszélt egy félórás részlet exkluzív vetítése után, melyre a Berlinale-n került sor. A sajtót szigorúan kitiltották az eseményről és a nézők is csak mobiltelefonjaik használatának mellőzésével vehettek részt a beszélgetésen. "A férfiak képesek mindent feladni a hatalomért, ez a film viszont épp egy olyan emberről szól, aki a trónról mond le a szerelemért. Az elmúlt három évben rengeteget dolgoztam ezen a - számomra kiemelt fontosságú - projekten, és rengeteget olvastam, hogy mindent bemutassak a filmemben, amit erről a témáról tudni lehet", mondta Madonna a tájékoztatón.

A párhuzamos idősíkok egyike a harmincas évek Angliájában játszódik, ahol a második házasságában élő amerikai Wallis Simpson és VIII. Edward wales-i harceg gabalyodik össze, azonban a boldogság nem tart sokáig, hiszen az egyház és a politikai vezetés is emlékezteti a herceget arra, hogy nem lehet király, amennyiben feleségül veszi az addigra kétszer elvált nőt.

Wally Winthrop története a kilencvenes évek második felébe repíti a nézőt, aki New Yorkba költözik és feladja munkáját, hogy hozzámenjen egy sikeres pszichiáterhez, azonban szülővárosában találkozik egy orosz biztonsági őrrel, és innentől bizonyosan valamennyien sejtjük a sztori további menetét. Wally megszállottja az angol románcnak és igyekszik felfedezni a sorsával párhuzamos nagy szerelmet, azonban ahogy egyre mélyebbre ássa magát a történetben, egyre inkább azzal szembesül, hogy Wallis élete sem volt olyan tökéletes, amilyennek a látszat mutatta.


Madonna és Cornish a forgatáson

A szereposztás ígéretesnek tűnik: Wally Winthropot Abbie Cornish (Álomháború, Elizabeth: Az Aranykor) személyesíti meg, Wallis Simpson bőrébe pedig Andrea Riseborough (Margaret: Hosszú menet Finchley-ig) bújik. A férfikarakterek is telitalálatosak. VIII. Edwardot James D’Arcy (Kapitány és katona, Egy call girl titkos naplója) játssza, míg az orosz szerető Evgenit Oscar Isaac (Robin Hood, Álomháború).

Madonnának a filmes szakma támogatását is sikerült maga mögött tudnia, hiszen Colin Vines producer (New York bandái c. film ex. producere), valamint a Csillagpor és a Kick Ass c. szuperprodukciókat jegyző Kris Thykier (ex. producer) is ott díszeleg a támogatói stábban.

A W.E. további érdekessége, melyet Abbie Cornish egy interjúban a napokban kikotyogott, hogy Madonna lánya, Lourdes is szerepet kapott benne: ő játssza Wally fiatal énjét.

Nézz egy rövid amatőr videót a forgatásról:



A forgatókönyv Madonna és Alek Keshishian munkája, akivel a díva korábban Madonnával az ágyban című, nagy port kavart botrány-dokumentumfilmjén dolgozott együtt.

Várjuk a mozit!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó