Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

10 érdekesség, amit nem tudtál a Fekete hattyúról!

Szerző: Gábor János, – 2011-03-09 09:47:44

- A Fekete Hattyút eredetileg Franciaországban és Budapesten forgatták volna, de kreatív és anyagi okok miatt másképp döntöttek.

- Nina anyját, Ericát eredetileg Meryl Streep játszotta volna.

- A két főszerepet az első tárgyalások alapján még Rachel Weisz és Jennifer Connelly kapta volna.



- A forgatókönyv első változata szerint a film címe "The Understudy" volt, és a New York Színházban  zajlott volna a cselekmény. Miután megnyerték a rendezésre, Darren Aronofsky javasolta, hogy inkább balettfilm legyen.

- A forgatókönyv 10 évig porosodott az asztalfiókban, mire filmre vitték.



- Mila Kunis azután került szóba mellékszereplőként, hogy a főszereplő, Natalie Portman javasolta őt a rendezőnek. Kunis Skype-on, video chat-en beszélt Aronofsky-val, és meg is kapta a szerepet, anélkül, hogy válogatáson kellett volna részt vennie.



- Natalie Portman sokat tett a projektért: amellett, hogy az amúgy is karcsú színésznő több mint 9 kilót adott le, hogy hitelesebb balerina legyen, még testi épségét is kockáztatta. Egy táncjelenet forgatása közben elejtették, és megrepedt a bordája. Portman ekkor bizonyította, hogy mennyire elkötelezett a film mellett: az alacsony költségvetés miatt a stáb eredetileg nem fogadott orvost, így a színésznő felhívta a producert, hogy közölje, a sérülése miatti plusz kiadások fejében lemond saját lakókocsijáról. A lakókocsit másnap elvontatták.



- A rendező szándékosan egymás ellen fordította Portman-t és Kunis-t, hogy a karaktereik közötti feszültség kézzel foghatóbb legyen a kulcsjelenetek forgatása közben. Aronofsky ezt úgy érte el, hogy elzárta egymástól főszereplőit a forgatási szünetekben, és becsmérlő SMS-eket küldött nekik, amelyekben lehúzta a teljesítményüket a másikkal szemben.

- Az egyik jelenetben Natalie Portman karaktere fejbe vágja magát. A színésznő túl kegyetlen volt magához: agyrázkódás miatt MRI-vizsgálatra utalták.

- Darren Aronofsky ezt a történetet eredetileg be akarta építeni korábbi, sokszoros díjnyertes, A pankrátor c. mozijába, oly\' módon, hogy egy balett táncos és egy pankrátor között szövődik szerelem, de hamar belátta, hogy két ennyire különböző világot kár lenne összekeverni egy fimben.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó