Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Vizsgálják a gyermek közétkezetést, Kalocsáról nem volt panasz

Szerző: Vörös István, – 2013-02-20 14:32:06

Idén januárban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal megkezdte a gyermek közétkeztetésből származó ételek vizsgálatát. A hivatal célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermek közétkeztetés fontosságára és néhány kedvezőtlen folyamatra, nevezetesen arra is, hogy az étel nem csak tápláló és egészséges kell, hogy legyen, hanem finom és esztétikus is. Felkerestük a NÉBIH osztályvezetőjét, Zoltai Annát, aki a kezdeményezés indulásáról szólt hallgatóinknak.

Zoltai Anna rádiónknak azt is elmondta, hogy Kalocsa nem tartozik azok közé a települések közé, ahonnan panasz érkezett volna a gyermekeknek kínált ételre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy itt nem tűnhetnek fel a NÉBIH szakemberei, tette hozzá az osztályvezető.


A Kalocsa Menza egyik étlapja (Forrás: Facebook - Kalocsa Menza Kft.)

A kalocsai gyermek- és diákékeztetésért is felelő Kalocsa Menza Kft. élelmezésvezetője, Kapitány Lászlóné megerősítette, amelyről a cég vezetője korábban már beszélt, hogy számos újítást vezettek be. Ezeket jól fogadta az ifjúság és a szakember elmondása szerint a folyamat még messze nem ért véget.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó