Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Viszik a keceli bodzát, mint a cukrot - a tolvajok

Szerző: Vörös István, KecelMédia, Ripost.hu – 2016-08-29 11:40:00

A napokban a keceli városvezetés, a polgárőrség és a rendőrség, a mezőőrökkel közös megbeszélést tartott a bodza és a szőlő betakarítás során tapasztalt, nagy tételben folyó lopások visszaszorítása érdekében.

Hirdetés

Hirdetés

Megállapodtak, hogy a törvénysértőkkel szemben közös erővel, szoros együttműködésben járnak el, de az eredményes felderítéshez szükség van a földtulajdonosok és a lakosság összefogására is.

Az említett szervek kérik, hogy ha idegen autót, vagy gyanús eseményt lát, akkor késlekedés nélkül hívja a 112 vagy 107 ingyenes vonalat, illetve a helyben ismert ügyeletes járőrt, polgárőrt, vagy a mezőőröket.

Haszilló Ferenc polgármester a Ripostnak elmondta, hogy majdnem tizenhárom ezer hektáron termesztenek bodzát a gazdák, erre a területre viszont mindössze három mezőőrünk van.

Ők többet fognak járőrözni, de a civil segítség így is elengedhetetlen. Mint rámutatott, a lopott bodza a felvásárlónak is haszon, hiszen 50 forintért hozzájut, 130-ért pedig továbbadja.

A város ezért kérte a NAV-tól is, hogy ellenőrizzék a környékbeli felvásárlókat minél előbb, ha már a tolvajbandát nem sikerül elfogni, a bodzaszezon ugyanis mindössze három hétig tart, és akad olyan helybéli gazda, akinek már negyven százalékos a vesztesége.

(A kép illusztráció!)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó