Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Visszautasítja az őt ért vádakat a „permetező” vállalkozó

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-07-24 09:35:00

Májusban okozott kisebb közfelháborodást előbb egyes kalocsai játszóterek környékén, majd a Városházán, hogy védőruhás emberek permeteztek „fényes nappal”, veszélyeztetve a téren levőket és a környező élővilágot.

Hirdetés

Hirdetés

A képviselőtestület ülésén erre vonatkozó kérdéseket mind továbbították a városi parkok szívó-rágó hidegvérű kártevőinek gyérítésére megbízott vállalkozó felé.

A kalocsai szakember válaszában leírta, hogy a lakosság védelmében, a fertőzéseket terjesztő hidegvérű kártevők, mint a szúnyogok, bolhák, atkák, kullancsok és poloskák gyérítése céljából, az emberek védelmében látta el feladatát, és az őt ért kritikák részigazságokon alapulnak, ahogyan az e témában cikket író újságíró, és a Városházán felszólaló képviselő részéről elmondottak.

(Fotó: KALOhírek)

Leírta, hogy a megkérdőjelezett védőruha viselése kötelező, mivel kis tételben nem, de olyan tételben, amelyben egy hivatásszerűen ezen anyaggal dolgozó találkozik a permetszerrel, a védőruha indokolt.

Az is kiderült a levélből, hogy azért délután négykor végezték a gyérítést, mert a korai órákban a harmatlecsapódás, napközben a méhek biztonsága érdekében nem végezhető ez a munka, viszont nagy területről lévén szó, időben el kellett kezdeni a permetezést.

Erről szóltak a területen tartózkodóknak, de írásos figyelmezetéseket is kihelyeztek.

A vállalkozó hivatalos levelének zárásában elutasította az őt ért rágalmakat és úgy fogalmazott, hogy olyan lejárató kampány célkeresztjébe került, ami akár piaci hátrányt is okozhat számára.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó