Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Visszahúzódóban a németországi járvány

Szerző: Korsós Éva, – 2011-06-08 10:26:59

A véres hasmenéssel és súlyos veseelégtelenségi szövődménnyel járó németországi járvány visszahúzódóban van, az új megbetegedések száma csökken.

A hatóságok továbbra is számolnak a csírákkal, mint potenciális fertőzés forrásokkal, ám a konkrét, fertőzött mag- vagy csíraszállítmány megtalálása még valószínűleg hosszú járványügyi nyomozást igényel. A Robert Koch Intézet legfrissebb jelentése szerint az EHEC-baktérium okozta fertőzéses járvány visszahúzódása észlelhető, ám hogy ez tartós lesz-e, vagy csak átmenetileg csökken az új megbetegedések száma, egyelőre nem lehet megítélni.

Mivel a gyanúba került alsó-szászországi csíratermelő biogazdaság minden olyan étteremnek, piacnak és kantinnak szállított, amelynek fogyasztói között a fertőzés tünetei jelentkeztek, az epidemiológiai bizonyíték továbbra is megáll, a mikrobiológiai bizonyítékra azonban egyelőre várni kell - mondta el az origo.hu-nak dr. Prohászka Zoltán, a Semmelweis Egyetem III. Belgyógyászati Klinika Kutatólaboratóriumának vezetője.

"Figyelembe véve, hogy a csírákat előállító üzembe a hírek szerint több országból is szállítottak magvakat, bonyolult ellenőrzési folyamatra és járványügyi nyomozásra lesz szükség a végső következtetések levonásához, ami hosszú ideig is eltarthat" - tette hozzá a szakember.

(klubradio)


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó