Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Visszadobta a testület az ipari parki ingatlan eladását

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-07-07 11:10:06

A kalocsai ipari parki terület megvételére jelentkezett helyi vállalkozó, ahol az eddigi információk szerint raklapgyártásra és fakészítmények előállításár létesített volna üzemet, azonban a testület visszadobta a kérvényt - nem ment át.

Felvezetőjében dr. Bálint József polgármester vázolta az elmondottakat, majd átadta a szót a városatyáknak. Első ízben Szabó Balázs képviselő fogalmazta meg az adásvétellel kapcsolatos aggályait – ő napolásra javasolta a napirendet.

Válaszul elhangzott, hogy az önkormányzat feladata a vállalkozóknak megteremteni a lehetőséget arra, hogy befektetések útján plusz adóforintokat generáljanak és csökkentsék a munkanélküliséget. Ezt követően dr. Filvig Géza fejtette ki, hogy miért nem ért egyet az ipari parki terület értékesítéséről szóló előterjesztésben foglaltakkal.

Végezetül dr. Angeli Gabriella ismertette az illetékes bizottság támogató határozatát, ez azonban mind kevés volt ahhoz, hogy a tizenegy képviselőből hárman nemmel és ketten tartózkodással voksolók minősített többségét elnyerje az előterjesztés.

A szavazást követően a polgármester megjegyezte, hogy a nemmel voksoló, korábbi önkormányzati tagok maguk is támogatták anno ugyanezen vállalkozó erőfeszítéseit, amely tavaly ősszel tíz munkahelyet teremtő beruházást fejezett be ugyancsak az ipari parkban.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó