Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Villanyszerelők élesztik újjá Schöffer fénytornyát

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-08-17 09:39:35

Látványos stádiumba lépett a Kalocsa szíve program részeként újjáéledő, buszpályaudvar mellett tornyosuló Choronos-8 fénytorony.

Nicolas Schöffer művész alkotása hosszú évek óta nem lüktet már együtt a várossal, hiszen nem világítanak annak fényszórói és nem működnek a tükröket hajtó motorok. Ez azonban már nem sokáig lesz így – erről árulkodik a tornyot körülvevő állványzat és védőháló. Hogy mikor csodálhatja meg ismét teljes pompájában a világviszonylatban is egyedülálló kibernetikus tornyot, arról Boromisza Viktortól, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetőjétől tudhat meg többet.

Ez a terv egyelőre csak terv marad, de...

Boromisza Viktor kalocsai irodavezető a Chronos-8 fénytorony felújítása kapcsán elárulta azt is, hogy a monumentális alkotás a korábban nyilvánosságra hozott tervekkel ellentétben egyelőre nem valószínű, hogy körforgalom közepébe fog kerülni. Ugyanakkor megsúgta, hogy a majdani körforgalom-építés illetékeseitől kérvényezték, hogy úgy alakítsák ki a csomópontot, hogy abba alkalomadtán akadálymenetesen áthelyezhető legyen a torony.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó