Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

VIDEÓ: bajba jutott lovat mentettek Foktőnél

Szerző: Vörös István, – 2011-12-19 16:02:04

December 16-án, a Kecskeméti Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságra a 105-ös segélyhívószámon érkezett a jelzés, miszerint Foktő határában egy kibetonozott árokba ló esett, ahonnan nem tudott kijutni - a tűzoltók a bajba jutott állat gazdájának utasítására csak napokkal később menthették ki a lovat.

A kecskeméti híradó ügyeletes továbbította a jelzést a területileg illetékes kalocsai tűzoltóságra. A Kecskemétre befutó hívást követően negyed órán belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, akik megtalálták a ló gazdáját. Az azonban elhárította a segítséget, mondván az állat mentését már megszervezte.

Három nappal később újabb bejelentés érkezett, miszerint a ló továbbra is az árokban van. A helyszínre siető tűzoltóknak a ló gazdája ismételten azt nyilatkozta, hogy a mentés folyamatban van, nincsen szüksége segítségre.

Nyilvánvalóan ez az állapot nem maradhatott így, ezért a tűzoltók állatorvost, lovászt és Kecskemétről autódarut hívtak segítségül. Első mozzanatként a szerencsétlen állatot kellett megfogni, majd az állatorvos nyugtató injekcióval csillapította le a megrémült lovat. Az időközben megérkező daru segítségével a kalocsai és kecskeméti tűzoltók gyorsan, szakszerűen és sérülésmentesen kiemelték a lovat, amelyet a gazdája vett át, tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Nézd meg a mentőakciót:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó