Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Vidékbajnokság a Velencei-tavon

Szerző: Rumi László, – 2012-06-17 08:29:21

A versenyévad egyik legnagyobb evezős regattáját, a Vidékbajnokságot rendszeresen a Velencei-tavon rendezi meg a honi szövetség. Nem volt ez másként idén sem. Május utolsó hétvégéjén rendezték meg ezt a rendkívül fontos versenyt, melyen a kalocsai evezősöket három versenyző képviselte. A kétnapos regatta első napján először Beck Ákos ült hajóba a férfi ifjúsági egypárevezősök előfutamában, ahol futamgyőztesként jutott a középdöntőbe. A döntőbe jutás is majdnem sikerült, mindössze néhány másodperc hiányzott. A kisdöntőben Ákos ismét futamgyőztes lett, így összesítésben a hetedik hely jutott neki a 28 fős mezőnyben. A másik versenyzőnk Lázár Dániel volt, aki serdülő egypárevezősben próbált döntőbe jutni. Az előfutam jól sikerült, hiszen Dani simán jutott tovább a második helyen. Az erős középfutamban sajnos nem sikerült az első két helyen végeznie, így neki is a kisdöntő maradt, ahol szép evezéssel a második, összesítésben a 8. helyen végzett a 27 fős mezőnyben.

A verseny második napján három versenyzőnk is érdekelt volt. A viharos erejű szél kissé megnehezítette a versenyzők dolgát, nem volt egyszerű feladat a 2000 méteres táv teljesítése. Ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezősben Beck Ákos előfutam harmadikként és Lázár Dániel előfutam ötödikként nem jutott a döntőbe. A tanuló egypárevezősök versenyszámában viszont éremnek örülhetett a kicsiny kalocsai csapat. Kocsis Adrienn végig a harmadik helyen haladt, végül sikerült megszereznie a bronzérmet.

A KSE evezősei június 23-án kezdik a már hagyományos vízi edzőtábort a Velencei-tavon, majd elutaznak a Budapest Bajnokságra, ahol remélhetőleg sokkal több sikernek ürülhetnek majd.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó