Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Veterán OB bajnok lett két kalocsai birkózó

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-05-24 12:02:58

A Kalocsai SE Birkózó Szakosztályának 2 veterán versenyzője, Hamzók József és Barna Zoltán részt vett a május 15-ei Veterán Országos Bajnokságon, Dunaújvárosban. 150 induló volt jelen a megméretetésen, a versenyt Tusák Jánosról, egykori Dunaújvárosi birkózóról nevezték el.

Hirdetés

Hirdetés

Az 1971 és 76 között születettek „B” kategóriájában 69 kg-ban mérlegelt a korábbi junior világbajnok és Felnőtt EB ezüstérmes Hamzók József, aki kötöttfogásban és szabadfogásban is megnyerte az Országos Bajnokságot, így most 20xos Magyar Bajnok lett.  A verseny különdíját is neki jutalmazták, hiszen mind a 6 meccsét nagy technikai tudásának köszönhetően tussal vagy technikai tussal nyerte 1 percen belül a „kalocsai minidaru”, így ő lett a legjobb vidéki versenyző.

A legnépesebb súlyban, 130 kg-ban mérlegelt Barna Zoltán. Nehéz sorsolása volt, hiszen első meccsén a veterán világbajnoki ezüst- és bronz érmes Papp Gyulával kezdett. Aktív birkózásának köszönhetően megintették a Dunaújváros kiválóságát. Zolinak egy lenti helyzetből sikerült megpörgetnie, így 2-0-ra vezetett. Taktikusan birkózott, ráült az eredményre és sikerült megtartania a vezetést. A döntőben lehajtotta ellenfelét és 3-0-ra sikerült megnyernie a mérkőzést, így a „király kategóriában”, kötöttfogásban Magyar Bajnok lett. Zoli emellett szabadfogásban is magabiztosan menetelt a döntőig, ám sérülését nem akarta kockáztatni és nem állt ki a korábban már legyőzött ellenfelével szemben. Így szabadfogásban a 2. helyet szerezte meg.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

És Önnél? Mennyi az UV?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó