Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Vége! Feloszlott az R.E.M

Szerző: Korsós Éva, – 2011-09-22 11:28:28

Több mint harminc évnyi zenélés, rengeteg sláger és sok millió eladott lemez után feloszlott az R.E.M. Zenekar. Az amerikai együttes tagjai a honlapjukon jelentették be döntésüket.



"Egy bölcs ember egyszer azt mondta: a bulizás művészete abban rejlik, hogy tudni kell, mikor kell otthagyni a partit. Valami rendkívülit építettünk fel együtt. Megcsináltuk. És most otthagyjuk" - fogalmazott a zenekar frontembere, Michael Stipe.


Az együttes honlapjára feltett üzenetben az R.E.M tagjai megköszönik rajongóik hűségét, és bevallják: ők maguk is elképesztőnek találják mindazt, amit sikerült elérniük.


Jelenleg is előkészületben van egy legnagyobb slágereiket felvonultató válogatásalbum, amely novemberben kerül a boltokba.


Azonban Mike Mills szerint az ötleteik egyre fogyatkoztak.


"Az utolsó turnénk alatt, és amikor a Collapse Into Now-t csináltuk, illetve a válogatáslemezt állítottuk össze, azt kezdtük kérdezgetni magunktól: hogyan tovább? Az elmúlt három évtized emlékein és zenéjén átrágni magunkat hihetetlen utazás volt. Rájöttünk, hogy ezek a dalok természetes vonalat húznak a 31 évnyi közös munka határán" - mutatott rá Mills.


Peter Buck a rajongók támogatását megköszönve azt hangsúlyozta, hogy a zenekar tagjai jó barátokként válnak el.


(blikk)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó