Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Vasárnaptól új Volán- és MÁV-menetrend

Szerző: Bneu Edina, – 2011-12-08 10:53:36

A cél az igények és kapacitások jobb összehangolása, a szolgáltatások minél zavartalanabb lebonyolítása.


A Volán-társaságok 2011/2012. évi hivatalos autóbusz menetrendje 2011. december 11-én vasárnap lép életbe és érvényessége 2012. december 8-ig tart. A  megyei bontásban kiadott új menetrendek lényegi változásai a közlekedési kormányzat ésszerűsítési törekvéseivel állnak összefüggésben, alapvetően az igények és kapacitások jobb összhangját, a szolgáltatás zavartalan lebonyolítását, valamint a korábbinál jobb csatlakozásokat biztosítanak.

Az új menetrendben a munkába és iskolába járás javítása érdekében új járatokat is forgalomba állítanak, az utasok számára pedig könnyebben megjegyezhető ütemes menetrendet vezetnek - az eddigieken túl - a Szeged Pécs, Budapest Kalocsa Baja, Budapest Salgótarján, Salgótarján Szécsény Balassagyarmat, Budapest Székesfehérvár Várpalota Veszprém, Szeged Zsombó és Budapest Szigethalom Dömsöd vonalakon.

A Volán-társaságok évente több mint 427 millió helyközi és mintegy 391 millió helyi utast szállítanak, közösségi közlekedésben eljutási lehetőséget biztosítanak nyolc kivétellel az ország valamennyi településére. Munkanapokon a Volán-társaságok 2012-ben naponta helyközi viszonylatban 39.400 járatot közlekedtetnek, ami minimális növekedést mutat a korábbi menetrendhez képest, a helyi forgalomban pedig továbbra is 20.300 járatot indítanak munkanaponként - közölte a Volán Egyesülés.

Vasárnap lép életbe és 2012. december 8-ig lesz érvényben az új vasúti menetrend is. A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a vonatok közlekedése nagyobb részben változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások. A belföldi menetrendi fejlesztésekkel kapcsolatban a vasúttársaság kiemelte: a Dunakanyar jelentős turistaforgalmának jobb kiszolgálása érdekében félóránként járnak a személyvonatok Budapest és Vác között már hétvégén is, azaz a Budapest-Nyugati pályaudvar-Vác vonalon jelenleg csak munkanapokon közlekedő személyvonatok december 11-től naponta közlekednek.

Budapestről Debrecenbe a jelenleginél két órával később, 22 óra 28 perckor induló vonattal is el lehet jutni, vagyis Budapest-Püspökladány helyett Budapest-Debrecen viszonylatban fognak közlekedni a késő esti és a kora reggeli vonatok. Budapest és Zalaegerszeg között új közvetlen gyorsvonat közlekedik Boba érintése nélkül, rövidebb menetidővel az új menetrendben. Szeged és Horgos között vasárnaponként a vajdasági diákok utazásának elősegítésére új személyvonatpár közlekedik.

A MÁV-START Zrt. felhívja a figyelmet, hogy 2012. január 1-jétől a vonatokon nem lehet dohányozni.

(MTI)


 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó