Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

Szerző: Korsós Éva, forrás:MTI – 2018-04-07 09:56:05

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

A választási eljárási törvény a választási irodák - így az NVI - kötelező feladatává teszi a választópolgárok tájékoztatását, ennek egyik formája a választási információs szolgálatok működtetése.     A választási információs szolgálat segít az érdeklődőknek eligazodni a választással kapcsolatos jogi, igazgatási, informatikai, pénzügyi, valamint adatszolgáltatással kapcsolatos kérdéseiben.     Tájékoztatják a hozzájuk forduló választópolgárokat, jelölőszervezeteket az országgyűlési választásra vonatkozó jogszabályokról, a választójog gyakorlásához szükséges információkat adnak, például az átjelentkezéssel szavazás menetéről. Tájékoztatást adnak továbbá a választási eljárásban közreműködő szervekről és a jogorvoslati lehetőségekről. A választási információs szolgálat feladatairól, működéséről a helyben szokásos módon tájékoztatni kell a lakosságot.

A helyi VISZ-ek címét és egyéb elérhetőségeit közzéteszik az NVI honlapján (http://www.valasztas.hu/hu/ovi/720/7200.html).     Az Alkotmány utcai központi Választási Információs Szolgálaton Vannay-Skody Tamás NVI-munkatárs fogadja az érdeklődők hívásait a 06-1-795-3310-as telefonon szombaton 14 óráig, a szavazás napján pedig reggel 6-tól legalább este 7 óráig.    

Eddig jórészt a határon túl élő magyar állampolgárok választási regisztrációjának lehetőségéről, az átjelentkezésről és a külképviseleti szavazásról érdeklődtek a szolgálatnál, de szombattól már inkább arról érdeklődnek a választók, hol, melyik szavazókörben adhatják le voksukat és kik a jelöltek.     A központi VISZ munkatársait az NVI Alkotmány utcai épületében személyesen is megkereshetik azok, akiknek kérdésük van a választással kapcsolatban. Az NVI választási információs szolgálata elektronikus leveleket is fogad a visz@nvi.hu e-mail-címen.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Egyre jobban van Szkripal


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó