Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Uniós pénzzel visszaélő cégvezetők buktak le megyénkben

Szerző: Vörös István, – 2013-07-31 14:18:38

Letartóztattak két cégvezetőt, aki európai uniós pályázati pénzzel élt vissza, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.


A kép illusztráció!

Barnáné Horváth Melinda közleménye szerint egy Csongrád megyei gazdasági társaság logisztikai központok és szolgáltatások megvalósítására nyújtott be pályázatot, a másfél milliárd forintos beruházáshoz az önerőt kölcsönfelvétellel igazolta. A több mint hétszázmillió forint támogatást elnyerő cég egy bajai nagyvállalkozó tulajdonába került, aki az első körben kiutalt 220 millió forint pályázati pénz jelentős részével kiszállt a kft-ből. Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a korábbiakban megjelöltekhez képest máshol valósítja meg a beruházást. Az ehhez szükséges jelentéseket fiktív számlákkal nyújtotta be. A teljesítést műszaki ellenőrként egy kalocsai cég igazolta. A pénz kiutalását azonban nem engedélyezték.

Kiderült, hogy egyik tulajdonosnak sem állt szándékában a beruházás tényleges kivitelezése, céljuk egyértelműen a pályázati összeg megszerzése volt. Az ügyben fiktív számlákat kiállító és a teljesítést igazoló embereket is kihallgattak költségvetési csalás gyanúja miatt.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó