Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Ülésezett a kalocsai Védelmi Bizottság

Szerző: Zsiga Ferenc, forrás: Kalocsai Járási Hivatal - Közlemény – 2014-04-28 13:19:11

A Kalocsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületében április 22-én, kedden tartotta idei első ülését a Kalocsa Helyi Védelmi Bizottság (HVB), melyet dr. Bedics Andrea  járási hivatalvezető nyitott meg. A HVB elnöke  megköszönte a tavalyi évi áldozatkész  munkát, melynek rendkívüli feladatai közé tartozott a Dunán levonuló, évszázados rekordokat döntő árhullám elleni eredményes védekezés.

A Bizottság tagjai a 2014. évi munka - és ellenőrzési terv elfogadását követően a 2014. évben tervezett polgári védelmi igazgatási feladatok végrehajtásáról, a polgármesterek, katasztrófavédelmi referensek feladataitól  Istella Zsolt tűzoltó alezredestől kaptak tájékoztatást.

A HVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese prezentációjában egyebek mellett arról  számolt be, hogy a kalocsai hivatásos tűzoltók az elmúlt évben 157 tűzesethez vonultak ki és 125 műszaki mentést hajtottak végre. A téves jelzések száma 49, a szándékosan megtévesztő jelzések száma 3 volt.

Nagy József műveleti tartalékos alezredes, a HVB honvédelmi elnökhelyettese az aktuális honvédelmi feladatok közül a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszert valamint a Honvédelmi Kötelék Programot ismertette. Mint elhangzott, Bács-Kiskun Megyében a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis az együttműködő katonai szervezet. Az idei évben külön terv alapján a megyei és a helyi védelmi bizottságok tagjai, köztük a polgármesterek, jegyzők részére továbbképzéseket, törzsgyakorlatokat szerveznek. A 2014. év kiemelt feladatai között tartják számon, hogy  szeptember-október hónapban mozgósítási, hadkiegészítési gyakorlatot szerveznek, de a szakminisztériumok által rendezett továbbképzéseken, konferenciákon is részt vesznek. A fontosabb feladatok közé tartozik az is, hogy idén Európai Unió „Multi-Layer 2014” gyakorlat nemzetközi feladataiból is részt vállalnak. Az alezredes arra is felhívta a figyelmet,  hogy megyei szinten honvédelmi napokat és versenyeket rendeznek. Az április 16-án, Kecskeméten megrendezett versenyt az őszi követi, melynek országos döntője 2015 tavaszán várható. A programok jobb megismerése érdekében folyamatban van  honlap és regisztrációs felület készítése.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Ennyit a piálásról


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó