Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Újrahasznosított kalocsais ruhák alkalmi londoni kifutón

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-11-03 13:02:25

Koch Krisztina Katalin neve bizonyára nem hangzik ismeretlenül, ha régóta követed helyi híradásainkat. Ha nem rémlik akkor lemaradtál arról a néhány évvel ezelőtt, a londoni Balassi Intézetben rendezett kalocsai népművészetet népszerűsítő kiállításáról szóló beszámolóinkról, most azonban ismét van miről beszélni.

A kalocsai gyökerekkel büszkélkedő, de régóta Angliában élő Koch Krisztina ezúttal egy formabontó mini-divatbemutatót álmodott meg.

Ennek különlegessége, a kalocsai virágok hétköznapi viseletre álmodása mellett az, hogy a motívumok által újraélednek az őket befogadó, egyébként kidobásra szánt ruhák, így hungarikummá vált népművészetünk mellett az újrahasznosítás fontosságát is népszerűsíti a hétfői esemény, amelynek egy londoni étterem ad otthont – újságolta rádiónknak a ruhák megalkotója.

Koch Krisztina Katalin a hétfői londoni „Virágok a kifutón” fantázianevet viselő, kalocsai motívumokra és újrahasznosított ruhákra épülő divatbemutató ötletgazdája és ruháinak készítője azt is megsúgta, hogy a kalocsai virágok nem csak a modellek viseletéről köszönnek majd vissza az eseményen.

Kriszta ruhái (fent) és rajzai (alább)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó