Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Újabb rendőrfőtisztet gyanúsítottak meg

Szerző: Korsós Éva, – 2012-08-24 08:11:07

A BRFK közrendvédelmi főosztályának korábbi vezetőjét is bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsították meg. A volt főrendőr tagadja a vádakat.


Már négy egykori rendőrfőtisztet gyanúsít az ügyészség azzal, hogy tagja volt az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. László vezette bűnszervezetnek - írta a Magyar Nemzet pénteken.

K. Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztályának korábbi vezetőjét is bűnszervezetben történt elkövetéssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - erősítette meg a lapnak a KNYF helyettes szóvivője. Szabó Eszter azt is elmondta, hogy a volt a főrendőr tagadta a vádakat, védője pedig elfogultsági indítványt nyújtott be, amelyben kifogásolta, hogy az ügyészségi nyomozásban olyan rendőrök is részt vettek, akik korábban kollégái voltak védencének. Az indítványt a Legfőbb Ügyészség bírálja el.

A június elején kirobbant vesztegetési ügyben a KNYF először V. László vállalkozót vádolta meg azzal, hogy bűnszervezetet vezetett. Ezt követően gyanúsított lett G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának korábbi vezetője, K. Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi információs főosztálya kiemelt ügyek osztályának egykori nyomozója, majd H. Lajos, az NNI azóta megszüntetett szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának egykori vezetője is.

A volt rendőrtiszteket azzal gyanúsítják, hogy vezető beosztású hivatalos személyekként maffiaszerűen működve folytatólagosan és üzletszerűen követtek el vesztegetéseket - emlékeztet a Magyar Nemzet.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó