Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Újabb kalocsai utca lesz egyirányú áprilistól

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-03-03 11:24:56

A Kunszt utca egyirányúsítását követően újabb kalocsai utca egyirányúsításáról határozott a képviselő-testület a legutóbbi ülésén.

hirdetés

hirdetés

Ezúttal főutcát Hunyadi utcával összekötő, a Sóhajok hídjával ékesített Batthyány utcára került a sor, amelybe várhatóan április 1-jétől kizárólag a Szent István út felől lehet majd behajtani. A döntést az utca szűkségével indokolták, valamint azzal, hogy javarészt kényszermegoldásként a gyermekotthon dolgozóinak autói elfoglalják az úttest jelentős hányadát.

Simon Zoltán képviselő, mint az utcában lévő Belvárosi Általános Iskolába tanító pedagógus, és a két intézmény véleményét kikérő képviselő, üdvözölte az előterjesztést.

A Batthyány utca egyirányúsításának tárgyalásakor ellenvetésként felmerült, hogy a börtön sarkánál lévő kereszteződés forgalma megsokszorozódik majd ennek következtében, és jelentős autótömeg zúdul majd a belvárosba. Elhangzott az is, hogy a lakosság véleményét is ki kellett volna kérni az ügyben.

Válaszként dr. Kiss Csaba jegyző mondta el, hogy közlekedésmérnöki javaslatra terjesztették elő a forgalmirend-változtatást, valamint maguk is tájékozódtak az érintett intézmények felől és ezen megoldás kínálkozik a legkézenfekvőbbnek.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó