Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Jobban figyelnek fűszernövényünk kapszaicintartalmára
Ha lehet még ennél feljebb a kalocsai paprikának (mivel nemrég még Hungarikum is lett), hát az a mostanában egyre feltűnőbb kiemelt figyelem. Most a kapszaicin jótékony hatásairól derült ki, hogy egyenesen támadják a rákos sejteket. Bővebben a hirdetés alatt...
hirdetés
hirdetés
A csípős paprikában magát a csípős ízt okozó kapszaicin vegyület fájdalomcsillapító, szívvédő, fogyasztó hatású és a jó ég tudja mi mindent tud még, azon kívül, hogy most kiderült: rákellenes tulajdonsága is van. Mielőtt elkezdené nyakló nélkül tömni magába a cseresznyepaprikát, hallgassa meg a szakértőt!
Kapaszkodjon, ez a paprikakutató új neve: Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Zöldségtermesztési és Önálló Kutató Osztályának Kalocsai Kutatóállomása. Nos, e rém egyszerű névvel megáldott intézményt vezeti Gáll Tibor, aki szakértő hidegfejűséggel, de helyiként kellő elfogultsággal kezeli a paprikát. Elárulta, hogy a magyar paprikából még a legcsípősebb is csak futottak még kategóriába tartoznak a Dél-Amerikában termesztettektől, de vigyázat, a kapszaicin nagy mennyiségben toxikus:
A sípszó után hagyjon üzenetet!