Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Új reneszánszát éli a csípős paprika

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2015-12-16 12:36:49

Jobban figyelnek fűszernövényünk kapszaicintartalmára

Ha lehet még ennél feljebb a kalocsai paprikának (mivel nemrég még Hungarikum is lett), hát az a mostanában egyre feltűnőbb kiemelt figyelem. Most a kapszaicin jótékony hatásairól derült ki, hogy egyenesen támadják a rákos sejteket. Bővebben a hirdetés alatt...

hirdetés

hirdetés

 

A csípős paprikában magát a csípős ízt okozó kapszaicin vegyület fájdalomcsillapító, szívvédő, fogyasztó hatású és a jó ég tudja mi mindent tud még, azon kívül, hogy most kiderült: rákellenes tulajdonsága is van. Mielőtt elkezdené nyakló nélkül tömni magába a cseresznyepaprikát, hallgassa meg a szakértőt!

 


Kapaszkodjon, ez a paprikakutató új neve: Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Zöldségtermesztési és Önálló Kutató Osztályának Kalocsai Kutatóállomása. Nos, e rém egyszerű névvel megáldott intézményt vezeti Gáll Tibor, aki szakértő hidegfejűséggel, de helyiként kellő elfogultsággal kezeli a paprikát. Elárulta, hogy a magyar paprikából még a legcsípősebb is csak futottak még kategóriába tartoznak a Dél-Amerikában termesztettektől, de vigyázat, a kapszaicin nagy mennyiségben toxikus:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó