Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Új lakóotthonokban gondoskodnak a fogyatékkal élőkről

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-05-11 11:15:24

Pénteken méltó helyén Kalocsán, a Martinovics utca 3. szám alatt újonnan épült lakóotthonban tartották meg a város egyik legnagyszabásúbb beruházásának a projektnyitó ünnepségét.

A csaknem 900 millió forintos, teljes mértékben uniós pályázati támogatásból megvalósuló program eredményeképpen a város több pontján, így az említett helyszínen is korszerű, modern, hazánkban egyelőre ritkaságszámba menő körülmények között gondoskodhatnak majd a fogyatékkal élőkről. Ezek a létesítmények váltják ki a jelenlegi Malom utcai otthont. A projekt céljáról és annak égető kalocsai szükségéről a nyitórendezvényen Dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója beszélt.

A projektnyitón a kalocsai önkormányzat képviseletében Kiss Erzsébet ismertette, hogy mit vállaltak a sok százmillió forintos költségvetésű program megvalósítása során, majd a szakember az alapkőletételt megelőzően részletesen ismertette a hét helyszínen folyó munkálatok műszaki tartalmát is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó