Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Új klippel jött ki a melankóliabajnok

Szerző: Gábor János, – 2010-10-22 11:08:02

A brit szintipop duó, a felejthetetlen Wonderful Life után, új dallal és videóval jelentkezett. A ’Stay’, a kissé melodramatikus együttes harmadik kislemeze, a szeptemberben megjelent Happiness-ről. Az Egyesült Királyságban a szintipop régóta várt megmentőjeként emlegetik a két manchesteri fiatalembert. Valószínű, hogy csak idő kérdése és nálunk is egyre többen megszeretik Theo Hutchcraft és Adam Anderson sejtelmes, a ’80-as évek Depeche Mode hangzásvilágát megidéző zenéjét.



A Hurts első albuma szeptemberben jelent meg Európa szerte, legnagyobb sikerüket pedig a ’Wonderful Life’ c. maxijukkal aratták. A fiúk feltehetőleg nagy rajongói Kylie Minogue-nak, és munkásságának is, mivel meghívtak vokálozni a ’Devotion’ című dalukba és feldolgozták, Kylie 1994-es slágerét, a ’Confide in me’-t is. Az már az előző két videoklipből is kiderült, Hutchcraft szeret szuggesztív tekintettel, erőteljesen belebámulni a kamerába és a zenei ritmusokkal teljesen ellentétesen, nem mozogni, pont úgy, ahogy annak idején a Kisállat Kereskedő Fiúk tették (Pet Shop Boys) mindezt.



A ’Stay’ videójában is hiába várunk, Hutchcraft táncra perdülésére, ő azt meghagyja a hosszú hajú szőke lánynak, aki titokzatosan balettozik az Izlandon felvett, gyönyörűen fényképezett klipben.
A képi –és színvilág csakúgy, mint eddig, most is Bergmannak „állít emléket”, de ha nagyon akarjuk, felfedezhetünk benne egy cseppnyi ’Enya utóérzést” is.

A ’Stay’ egy kiválóan hangszerelt pop ballada, amely november 13-án kerül a lemezboltok polcaira. A ’Wonderful Life’ pedig már kötelező darab mindenki számára.

Zsuzsi - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó