Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Továbbra sem kérdéses a 800 milliós támogatás Kalocsának

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-08-16 13:35:45

Bíztató fejleményekről esett szó Font Sándor országgyűlési képviselő kalocsai irodájában tartott keddi sajtótájékoztatóján. Újságírói kérdésre kaptunk helyzetjelentést a Kalocsa által beadott uniós pályázatok háza tájáról.

hirdetés

hirdetés

Azok kapcsán ugyanis a városházi képviselő-testületi ülések alkalmával többször felmerült, hogy „hátrébb vannak sorolva” a döntési mechanizmusban, és „korábbi bejelentések ellenére” bizonytalan sorsúak.

Font válaszában kifejtette, hogy Kalocsa tűrhető pozícióban indult, és még van esélye ennek megtartására a lakosságszám-arányban elnyerhető pénz összegét tekintve az úgynevezett Területi Operatív Program kiírásain.

Kiderült, hogy a város által elsőként beadott, az ipari parki fejlesztésre irányuló 800 millió forintos kérelmet minden szakmai szervezet támogatja, amelyről várhatóan napokon belül a városvezetés is megkapja a döntési értesítőt, a pályázati projekt megvalósulásának sorsa azonban ennél bonyolultabb – mutatott rá a honatya.

 

Font Sándor országgyűlési képviselőnk legutóbbi sajtótájékoztatója alkalmával nyomatékosította, hogy ereje és lehetőségei szerint teljes mellszélességgel támogatni fogja Kalocsa törekvéseit az ipari parki fejlesztésre.

Hozzátette azonban, hogy a tényleges döntéshozatal a beruházás területének az ügyében a hatáskörénél magasabb körökben fog megszületni.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó