Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Tovább nőtt a munkanélküliség Kalocsa térségében (is)

Szerző: Vörös István, – 2013-02-19 13:32:12

Bács-Kiskun megyében 2013 januárjában mind előző hónaphoz képest, mind egy év távlatában nőtt munkanélküliség, derült ki a munka.hu portálon közölt havi összesítésből. Az előző év azonos időszakához viszonyítva a megyében hat kirendeltségen tapasztalható emelkedés, ötben pedig mérséklődött a ráta.

Kalocsán januárban 19,7 százalékos volt a munkanélküliségi mutató a 4743 nyilvántartott álláskeresővel, ami 572 fővel több, mint decemberben volt. Ez a ráta utoljára 2011-ben és az azt megelőző évben volt ilyen magas, akkor meghaladta a 20 százalékot.

Közvetlen szomszédjaihoz képest is rosszabb eredményt mutat a kalocsai térség, ugyanis Baján és Kiskőrösön is közel három százalékkal alacsonyabb az álláskeresők rátája. Ők közelebb állnak a megyei átlaghoz 16 százalék körüli mutatójukkal. Bács-Kiskunban egyébként ez a szám 16,1 százalék.

A pályakezdő munkanélküliek számát tekintve ugyancsak ott vagyunk a megyei top 3-ban, Kalocsától csak Baján és Kecskeméten magasabb a munkanélküli pályakezdők száma a januári adatok szerint.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó