Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Törvényi előírás lehetne az egészséges táplálkozás hirdetése

Szerző: Bneu Edina, – 2011-02-23 10:40:18

A fogyasztóvédők azt szeretnék, hogy a hamburgeradó párját, az egészséges élelmiszerek adókedvezményét is vezesse be a kormány.

Egyelőre nem ismeretesek a sajtóban „hamburgeradó” néven aposztrofált különadóra vonatkozó részletes javaslatok, így leginkább csak találgatások folynak arról, milyen termékekre terjedne ki az új adó, és annak milyen anyagi vonzatai lesznek a forgalmazókra, illetve a fogyasztókra nézve. A Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület ugyanakkor feltétlenül szükségesnek tartja felhívni a jogalkotó figyelmét, hogy részletes hatástanulmányt folytasson a különadó bevezetését megelőzően. Ezzel egyidejűleg olyan korlátokat kell bevezetni a szabályozás során, melyek megakadályozzák, hogy a különadó vesztesei a fogyasztók legyenek, azaz ne terhelhessék át a kereskedők a különadót a kiszolgáltatott vásárlói rétegre.

 

Szintén meggondolandó, hogy azon élelmiszer-forgalmazók, melyek egészséges élelmiszereket árulnak, adókedvezményben vagy támogatásban részesüljenek, ezzel is elősegítve, hogy ezen termékekhez olcsóbban jussanak a fogyasztók. A Közép-magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület javasolja ugyanakkor, hogy jogszabályi kötelezettsége legyen a vállalkozásoknak az egészséges táplálkozás hirdetése, ennek külföldi példái adottak és feltétlenül pozitív hatásúak.

 

(MTI)

 

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó