Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Törvény készül a gyermeki engedelmességről

Szerző: Bneu Edina, – 2011-11-10 15:34:41

A szófogadást hamarosan a törvény is követeli a gyerekektől, de a szülők kötelességét is rögzítené a szabályzat.


Törvény készül a gyermeki szófogadásról. Fogadj szót – ezt nemcsak a szülők, hanem hamarosan a törvény is követeli a gyerekektől – írja az origo a birtokába került családjogi tervezetre hivatkozva.

A gyerekek nem élhetnek majd egészségtelenül, és törvényben rögzített kötelességük lesz szót fogadni a szüleiknek, a szülőknek pedig akár azon az áron is segíteniük kell a gyerekeiket, ha ezzel magukat fosztják meg valamitől. A kormány több eszközzel is segíteni akarja a gyereket nevelők boldogulását, a gyermektelen élettársak viszont hátrányba kerülhetnek – közli az origo.

A szülők kötelességei

A szülők kötelességei között például nemcsak a gyermek felelős nevelését, a testi, szellemi és lelki fejlődésének szükséges feltételek megteremtését valamint oktatáshoz és egészségügyi ellátáshoz való hozzájuttatását határozza meg, hanem azt is, hogy a szülő köteles a gyermekével együttműködni, az őt érintő kérdésekről tájékoztatni, véleményét figyelembe venni.

A gyerekek kötelességei

A kiskorú korú gyermeknek - mondhatni mindezekért cserébe - kötelessége a dokumentum szerint, hogy gondozása és nevelése érdekében szülőjével együttműködjön, (vagyis szót fogadjon), tartózkodjon az egészséget károsító életmódtól, illetve tanköteles korában mindezek mellett az is, hogy képességeinek megfelelően eleget tegyen tanulmányi kötelességének.

(Origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó